Transport op maat

Bij De Rooy werken we dagelijks aan goed transport. Elke dag opnieuw zijn zo’n 600 chauffeurs op weg om voornamelijk trucks en tractoren af te leveren bij onze klanten. Nationaal en internationaal, want onze klanten zijn gevestigd in heel Europa en zelfs daarbuiten. In totaal vervoeren we jaarlijks meer dan 220.000 units over de weg.

Modern wagenpark

De Rooy bezit 450 vrachtwagens, met EURO 5 en 6 motoren. Van verschillende toonaangevende merken, zoals DAF, VOLVO, MAN, Mercedes, IVECO en Renault. In deze trucks zorgen chauffeurs dagelijks voor directe uitlevering van nieuwe voertuigen vanaf de productielocatie waar ze geproduceerd zijn naar dealers binnen het dealernetwerk in heel Europa, Rusland en de rest van de wereld. De Rooy is dan verantwoordelijk voor het vervoer van trucks, tractoren en andere voertuigen naar de havens. Hier worden ze overgedragen en verscheept naar hun eindbestemming ergens in de wereld.   

Efficiƫnt werken

Het transportproces is zo efficiënt mogelijk ingericht. Chauffeurs stappen op vaste locaties op, namelijk Son (NL), Allonne (FR) of Brescia (IT) of incidenteel op één van onze andere transport hubs. Vervolgens werken zij met rittenopdrachten en rijden conform een vooraf vastgestelde planning. Zij worden intern opgeleid om zelfstandig units te kunnen laden en lossen. Dit gebeurt bij producenten, in havens, bij dealers of op één van onze transport hubs. De Rooy beschikt over een groot Europees netwerk van transport hubs, oftewel locaties, waar op-, overslag en aanvullende logistieke services plaatsvinden. Desgewenst nemen we ook het voorraadbeheer voor onze rekening. Op iedere transport hub is altijd minimaal één laadmeester aanwezig om chauffeurs te helpen bij het laden en lossen van units. Om zo toe te zien op veilig en schadevrij werken.