De Rooy is van oorsprong een Brabants familiebedrijf en dat is altijd onveranderd gebleven. In 1923 opgericht door Graad de Rooy als transporteur van constructiematerialen. In de jaren die volgden, groeide het bedrijf gestaag. Zo kon De Rooy DAF en Philips inmiddels tot haar klantengroep rekenen. Waar ze eerst enkel metaal voor de constructie van DAF trucks transporteerde, werd dit al snel uitgebreid tot transport van complete trucks. Voor Philips vervoerde ze diverse producten voor de productielocaties, waaronder verpakkingsmateriaal. Sinds 1959 legt De Rooy zich volledig toe op transport van voertuigen, van productielocatie tot klant.  

Focus op efficiƫntie

Toen zoon Jan de Rooy in 1965 in het bedrijf stapte, waren broers Harrie en Graad Jr er al bij betrokken. Jan was verantwoordelijk voor techniek en planning. Zijn drijfveer voor efficiënt transport leverde hem succes op. Zo realiseerde hij in 1973 de eerste transporteur met plaats voor vier trucks.

Marktleider

Vandaag de dag staan vader Jan en zoon Gerard de Rooy aan het roer van het volledig zelfstandig opererend transportbedrijf. Marktleider in transport van trucks, machines en tractoren geschikt voor landbouw en constructiemachines. Een platte organisatie met een informele bedrijfscultuur. Een plek met een gemoedelijke sfeer. Waar de betrokken en slagvaardige medewerkers zich thuis voelen. Waar elke dag gewerkt wordt aan beter transport.