De Rooy opereert in een specialistische markt. Dat vraagt uitgebreide kennis van onze chauffeurs. De Rooy wil hier graag in investeren. Daarom is de Academy in het leven geroepen. Ervaren medewerkers zorgen ervoor dat nieuwe collega’s op een doeltreffende manier worden opgeleid en ingewerkt.

Trainingsprogramma

Als je als (internationaal) vrachtwagenchauffeur bij De Rooy komt werken, begin je altijd met een training van twee weken. Deze start altijd op een zondag. Kom je niet uit Nederland, dan krijg je een kamer toegewezen op het terrein van De Rooy. Op je eerste dag heb je een gesprek met je instructeur om elkaar beter te leren kennen. Een HR-medewerker geeft je een korte introductie. De training begint met het afleggen van een rijtest, bedoeld om te zien waar tijdens de training aandacht aan moet worden besteed. Bij een positief resultaat vervolg je de training, met praktijk- en theorielessen. Tijdens de praktijklessen leer je het laden en lossen van onder andere trucks.

Daarnaast ga je aan de slag met de theorie. Vele onderwerpen passeren de revue. Zo schaaf je je topografische kennis bij en vertellen we je over wat er komt kijken bij laden en lossen. Daarnaast leer je ook alles over de werking van onze boordcomputer, het voorkomen van schade en hoe transportdocumenten worden ingevuld. Je gebruikt hierbij het theorieboek dat is inbegrepen in de welkomsttas die je krijgt.

Trainingsschema

De opleidingsdagen vinden plaatsen van maandag tot en met zaterdag, tussen 8:00 uur en 20:00 uur. Van maandag tot en met vrijdag oefen je het laden en lossen van de vrachtwagen. Op zaterdag loop je mee met een laadmeester. Hier kun je het kunstje afkijken bij ervaren chauffeurs. In de laatste dagen van je training krijg je uitleg van een planner en hoor je aan welke mentor je in de weken daarna gekoppeld wordt. De theorielessen vinden plaats in de avond, gedurende één week van je training. Gedurende de gehele training wordt het eten voor je verzorgd.

Mentor

Na twee weken training en een positief resultaat ga je met een ervaren chauffeur, je mentor, de weg op. Een mentor die je begeleidt tijdens het laden en lossen bij een klant. Zo kun je na ongeveer zes weken zelfstandig en met een vertrouwd gevoel op pad.

Meer weten over werken bij De Rooy of onze Academy? Neem contact met ons op.


Gerelateerde vacatures

Bekijk alle vacatures