Eén van de grote passies van familie De Rooy is de deelname aan DAKAR. Een rally waar we met inzet van onze innovatieve technieken meedraaien in de top van de formule 1 in truckracing. Al sinds 1982. En met succes.

Succesvol

Na overwinningen in 1982 en 1987, bereikten we in 2012 de eerste en tweede plaats. In 2016 zelfs met 4 plaatsen in de top tien, namelijk eerste, derde, vijfde en tiende in het eindklassement. In 2018 eindige team De Rooy, Ondanks zes etappezeges, dit keer op een achtste plaats in het eindklassement.

In 2019 deed De Rooy ook weer mee aan de Dakar rally. In de 5000 kilometer aan competitie door de immense duinen van Peru, het verraderlijke zand en de smalle kloven, was de Dakar rally van 2019 spannender dan ooit tevoren. Alle teams van De Rooy wisten de finish te behalen. Met de derde plaats in het eindklassement voor Gerard de Rooy en drie etappeoverwinningen – Ton van Genugten schreef ook de laatste etappe nog even op zijn naam – kijkt Petronas Team De Rooy Iveco met een toch wel tevreden gevoel terug op de Dakar Rally 2019. 

 

De Rooy Dakar Experience

Team De Rooy doet al decennialang mee aan de Dakar Rally. Met een flinke dosis doorzettingsvermogen en altijd vol enthousiasme. Dat euforische gevoel wilden we onze medewerkers ook eens laten ervaren. Van 9 april tot en met 5 mei 2018 organiseerden we de De Rooy Dakar Experience. Want hoe gaaf is het om mee te rijden met echte Dakar coureurs en ook zelf achter het stuur te kruipen om een ruig parcours te rijden? Het was dan ook een groot succes. Bekijk hieronder de aftermovie.