Chauffeurs die bij ons komen werken, zijn natuurlijk hoofdzakelijk onderweg. Op weg om transportunits bij klanten in heel Europa af te leveren. Maar daarnaast krijgen zij in mindere mate ook te maken met medewerkers op kantoor. Zoals medewerkers van de afdeling human resources (HR), planning, administratie, kwaliteit en customer service.

Kantoren

De hoofdlocatie van De Rooy is in Son, Nederland. Hier is de directie van De Rooy gestationeerd. Daarnaast vindt op deze locatie opslag en overslag van voertuigen plaats. Bovendien is het één van de wissellocaties. Van hieruit rijd je als chauffeur naar onze klanten in verschillende landen in Europa. Naast de hoofdlocatie in Nederland, hebben we een groot kantoor in Polen en één in Roemenië.

Afdelingen

Het management van De Rooy is onderverdeeld in een viertal gebieden. Namelijk Marketing & Sales, Human resources / Quality, Operations en Finance. Deze afdelingen worden aangestuurd door elk een andere directeur. Zij rapporteren vervolgens aan de algemeen directeur van De Rooy. 

Marketing & Sales

De afdeling Marketing & Sales is verantwoordelijk voor de klantenrelaties. Dit houdt in het in stand houden/uitbouwen van bestaande relaties dan wel groei weten te realiseren door het aanboren van nieuwe business/klanten. Dit wordt uitgevoerd door een team bestaande uit accountmanagement en customer-service. Alles wordt centraal vanuit het hoofdkantoor te Son en Breugel aangestuurd.

Human resources & Quality

Deze afdeling is onder andere belast met het personeelsbeleid. Hiertoe behoren alle activiteiten op het gebied van in-, door- en uitstroom. Daarnaast is ze verantwoordelijk voor kwaliteitsborging binnen De Rooy. Zoals behandeling van schade aan goederen of personen waarmee chauffeurs onderweg te maken krijgen, de kwaliteit van de bedrijfsvoering en het behoud van een gezonde en veilige werkomgeving. Deze afdeling is gevestigd op onze locatie in Son, Nederland. 

Operations

De afdeling Operations is de spil in onze organisatie. Ze zorgt voor een efficiënte uitvoering van klantopdrachten. Daarbij rekening houdend met specifieke klantwensen, wet- en regelgeving en overeengekomen lead time. Deze afdeling is onderverdeeld in lotplanning en fleet management. Lot planners bekijken en bepalen de samenstelling van de lading. Fleet managers zorgen voor een correcte uitvoering van de ritplanning. Tot de afdeling Operations behoren verder alle transport hubs in Europa, de laadmeesters  die hier werkzaam zijn, Expeditie en Beveiliging, Vergunningen en Fleet & Cost control.

Finance

Op de afdeling Finance werken administrateurs en controllers. Zij zijn verantwoordelijk voor de boekhouding van inkomende en uitgaande facturen en de salarisverwerking van onze medewerkers. Daarnaast maken zij managementrapportages en financiële- en bedrijfseconomische analyses en leggen verantwoording af aan externe partijen als bijvoorbeeld de Belastingdienst en het Centraal Bureau voor de Statistiek.