Hoe is het om te werken bij De Rooy? Dat kunnen onze harde werkers je het best zelf vertellen. In deze serie laten wij verschillende medewerkers aan het woord om te delen waarom zij voor De Rooy kozen. Deze keer is de beurt aan onze lotplanner Jan Raaijmakers.

Snuffelstage

Jan werkt inmiddels vier jaar bij ons, maar kwam vroeger al eens over de vloer. Jan: “Jaren geleden, tijdens mijn middelbareschooltijd, liep ik snuffelstage bij De Rooy. Het bedrijf en haar cultuur sprak mij toen al heel erg aan. Eerst heb ik mijn studie Bedrijfskunde MER aan de Fontys in Eindhoven afgemaakt en daarna solliciteerde ik direct bij De Rooy.

Sindsdien ben ik werkzaam als planner en dat bevalt enorm goed. Mijn familie is ook actief in de transportwereld en de interesse in deze branche is er met de paplepel ingegoten. Ik zit hier dus helemaal op mijn plek.”

Lotplanner

Jan is actief als lotplanner, ook wel ladingplanner genoemd. Wat houdt dat precies in? “Als lotplanner ben ik verantwoordelijk voor de planning en verdeling van onze voertuigen en de ladingen die zij vervoeren. Het doel is om de ladingen zo efficiënt mogelijk samen te stellen en te verdelen over de ritten. Je wil zoveel mogelijk vervoeren over de minste kilometers, maar tegelijkertijd ervoor zorgen dat alles op tijd is.

Daar komt wel wat verantwoordelijkheid bij kijken, maar ik krijg genoeg begeleiding van mijn leidinggevende. Daarnaast heb ik een stuk of zeven collega’s die dit ook fulltime doen, dus samen komt het helemaal goed!”

Gemiddelde werkdag

“Als ik in de ochtend op kantoor kom, check ik eerst de locaties van de trucks uit mijn groep. Zijn ze allemaal op tijd aangekomen en klaar om te laden? Hierover communiceer ik direct met de laadmeester. Dit is de persoon die de chauffeurs helpt met laden.

Als dat is geregeld, kijk ik naar de nieuwe orders van opdrachtgevers die zijn binnengekomen en ga ik aan de slag met plannen. Zijn er voldoende wagens om de lading weg te krijgen? Hoe vervoeren we alles op de beste manier? Hier ben ik de rest van de dag mee bezig.”

Unieke aanpak

We vroegen Jan wat hij bijzonder vindt aan ons familiebedrijf. “Het is een uniek bedrijf in de transportbranche. We pakken zaken écht anders aan, ik weet dat het bij andere transportbedrijven niet zo werkt. Zo had een collega een tijdje terug een idee over hoe we onze trucks op een relatief simpele manier konden aanpassen, zodat we makkelijker lange trucks kunnen laden. Hij heeft dit besproken met onze leidinggevende en inmiddels zijn onze trucks ook daadwerkelijk aangepast, op basis van zijn idee! Er is dus veel ruimte voor eigen initiatief.

Een ander mooi voorbeeld van wat De Rooy uniek maakt, is dat wij aanpassingen aan trucks uitvoeren in onze eigen garage. Er is recent bijvoorbeeld een nieuw model DAF-truck uitgekomen. Deze cabines zijn tegenwoordig dusdanig groot dat het steeds moeilijker wordt om ze te laden. Speciaal hiervoor hebben wij een nieuwe truck ontworpen zodat we deze nog steeds kunnen laden. Dit doen wij helemaal zelf! Ik ken geen ander transportbedrijf dat dit doet, we lopen hierin echt voorop.”

Korte lijntjes en directe communicatie

Misschien wel de belangrijkste vraag: hoe is de sfeer onderling? “Het contact met mijn collega’s is erg goed. Tuurlijk gaat het veel over werk, maar er is ook ruimte voor privézaken en grappen. De Rooy is weliswaar een grote organisatie, maar het blijft een familiebedrijf. Hierdoor is de sfeer informeel en toegankelijk.

We communiceren vrij direct: we draaien nergens omheen en iedereen voelt zich vrij om elkaar aan te spreken. Daar moet je van houden en dat doe ik. We zien onze directeur bijvoorbeeld iedere dag, die loopt hier gewoon rond en kunnen we altijd benaderen met vragen. Als je een passie hebt voor de transportbranche, dan is De Rooy écht een uniek bedrijf om voor te werken!”

Vacature voor lotplanner

Denk je na het lezen van Jan’s verhaal, ‘dat wil ik ook’? Dan hebben we goed nieuws: we zijn actief op zoek naar lotplanners. Ervaring is mooi meegenomen, maar anders leren we je graag de fijne kneepjes van het vak. Onze lotplanning is namelijk bedrijfsspecifiek, dus je krijgt goede begeleiding! Ontdek wat de functie nog meer inhoudt en solliciteer direct.