We hebben inmiddels ruime ervaring opgedaan op het gebied van warehousing en distributie. Zijn uitgegroeid tot een sterke speler als het gaat om ontvangen, opslaan en uitslaan van witgoed- en huishoudelijke apparaten. Witgoed zoals wasmachines, drogers en koelkasten. En huishoudelijke producten zoals bijvoorbeeld stofzuigers, mixers en kookplaten. Van bulk zendingen tot kleinere vrachten. We zijn erin gespecialiseerd.

Warehouse

Jaarlijks verwerken en distribueren we meer dan één miljoen witgoed- en huishoudelijke apparaten binnen de gehele Benelux. Dit proces verzorgen we vanuit ons regionaal distributiecentrum in Oud-Gastel (Nederland) op industrieterrein Borchwerf II. Een magazijn met 45.000 vierkante meter opslagcapaciteit.

Logistiek proces

De producten worden door onze warehousemedewerkers ontvangen, opgeslagen en gecheckt of ze voldoen aan benodigde kwaliteitsnormen. Zij verzamelen de bestellingen, maken deze gereed voor verzending en helpen de goederen in de vrachtwagen te laden. Vervolgens rijden distributiechauffeurs vanaf het warehouse in Oud-Gastel naar klanten in de gehele Benelux. In een speciaal daarvoor ontwikkelde Iveco-City trailer. Zij controleren de lading, lossen de goederen en hebben contact met onze klanten. Een goede planning is nodig om dit hele logistieke proces in goede banen te leiden. Transportplanners maken een planning voor meer dan 50 trucks die dagelijks uitrijden. Is het volume aan te vervoeren producten te groot, dan kopen zij transport in. Daarnaast sturen zij chauffeurs aan, hebben contact met klanten en coördineren het onderhoud.

Toegewijde distributeur

Diverse toonaangevende producenten vertrouwen de distributie van hun producten toe aan De Rooy. Zoals Whirlpool en Candy Hoover. Het levert hen minder risico’s en is kostentechnisch interessant. Een meerwaarde voor onze klanten dus.

WeCycle

Maatschappelijk verantwoord ondernemen vinden we belangrijk. Het is onderdeel van onze bedrijfsvisie. Zo werken we voor WeCycle, een non-profitorganisatie die e-waste op een verantwoorde manier laat inzamelen en recyclen. Voor WeCycle zamelen we elektronische apparaten in op verschillende plekken in Nederland. In ons warehouse sorteren we deze apparaten per productgroep en laden ze in containers. Om vervolgens te worden opgehaald en verwerkt door externe partijen. Dit maakt ons een belangrijke speler in het recycleproces.