Al 24 jaar lang vind je de Eindhovense Henri Thijssen doordeweeks op ons terrein in Son. Hoewel, tegenwoordig misschien niet íédere week, want eens per maand rijdt hij naar Polen om daar leiding te geven aan de fleet managers. In dit interview vertelt hij ons alles over zijn rol als teammanager, het werken met andere culturen en zijn loopbaan binnen De Rooy.

De start van zijn carrière

Want in die loopbaan zag hij een hoop verschillende afdelingen binnen ons transportbedrijf. Henri: “Ja, ik heb bijna alles wel gedaan. Ik begon ooit op de expeditie, waar ik sleutels uitgaf aan chauffeurs en dagstaten controleerde. Daarna werd ik assistent-planner op de tak voor zeilwagentransport. Ik onderhield het klantcontact en voerde administratieve taken uit.”

Van assistent- naar hoofdplanner

Vanuit de rol als assistent groei je vaak door naar planner, en zo ook Henri. “Maar dan wel weer voor een andere tak: het combitransport. Daar vervoerden we personenwagens en witgoed. Op deze afdeling werd ik uiteindelijk ook hoofdplanner. Toen De Rooy zo’n 15 jaar geleden afscheid nam van die afdeling, ging ik aan de slag voor het bedrijfswagentransport. Ik ben toen jarenlang Benelux-planner geweest, waarna Johan Schellekens het stokje van mij overnam.”

Teammanager in Polen

Henri groeide over de jaren dus mee met alle ontwikkelingen binnen De Rooy. Wat doet hij nu? “Weer iets heel anders! Ik ben teammanager van de fleet managers in Polen. Een fleet manager is dé contactpersoon van een chauffeur en begeleidt ritten van het begin tot het eind. Zij zorgen bijvoorbeeld voor tankinstructies en denken de juiste route uit.

Zo kun je op verschillende manieren van Nederland naar Italië rijden. De keuze voor de juiste route maak je op basis van de benodigde vergunningen, het gewicht van de lading of afmetingen van een wagen. Hier houden onder andere de fleet managers zich mee bezig."

De rol van een mentor

“In mijn rol als teammanager ben ik voornamelijk een mentor voor het team in Polen. Ik werk hier natuurlijk al lang en heb eigenlijk op iedere vraag wel een antwoord. Het is voor mijn collega’s daar fijn om een ervaren iemand om hen heen te hebben. Maandelijks rijd ik voor een week naar Polen om samen te komen met het team en te evalueren. Verder houd ik mij bezig met het werven, onboarden en opleiden van nieuw personeel binnen dit team.”

Op weg naar Polen

Iedere maand op en neer naar het buitenland; is dat niet vermoeiend? “Ja, maar ik vind het heerlijk om een weekje op pad te zijn. Ik ben daar dan weliswaar de boeman die het team af en toe aanspreekt op slordigheden, maar we kunnen goed met elkaar overweg. Soms gaan we een hapje eten of een biertje drinken. Tuurlijk is er wel een cultuurverschil, maar we zijn een internationaal bedrijf en dat heb je met alle landen waarmee we werken. Maar het is erg prettig samen en ik help het team graag.”

Brexit-manager

Naast zijn werkzaamheden in Polen, houdt Henri zich bezig met andere uitdagingen in het bedrijf. “Toen Engeland twee jaar geleden de Europese Unie verliet, had dit flinke consequenties voor ons bedrijf. Zo veranderde er een hoop douaneformaliteiten en moesten onze IT-systemen worden aangepast. Alle processen rondom Engelse transportopdrachten moesten op de schop.

Samen met onze IT-manager begeleidde ik als Brexit-manager dit proces van het begin tot het eind. Ik ben een enorme pietje-precies en control freak, dus werkinstructies maken en procedures schrijven kun je wel aan mij overlaten.”

Een behulpzame collega

Henri is een onmisbare spil in de werkzaamheden van De Rooy. “Door de jaren heen probeerde ik zo’n beetje alles uit, waardoor ik overal wel wat vanaf weet. Als mensen bij mij komen met vragen kan ik hen altijd helpen. Dat doe ik graag. Ik ben door mijn ervaring ook proactief en zelfstandig geworden en wordt vaak betrokken bij nieuwe projecten. Dat houdt het werk ontzettend boeiend.”  

Passie voor de Dakar

Hij hoeft zich dus geen seconde te vervelen. “Collega’s zeggen het vaker, maar het werk bij De Rooy is uniek en afwisselend. Iedere dag is anders. Daarnaast is De Rooy gewoon een mooi bedrijf om voor te werken. Ook heb ik van jongs af aan een passie voor de Dakar, die mijn vader nog eens samen reed met Jan de Rooy. Dat zorgt voor nóg meer binding. Ik zit hier dus helemaal op mijn plek.”  

Nooit meer weg bij De Rooy

“Ik vind mijn werk én mijn collega’s gewoon echt heel leuk. We zijn een hecht bedrijf en velen van ons werken hier al jaren. We grappen er wel eens over: blijf je langer dan twee jaar in dienst? Dan ga je waarschijnlijk nooit meer weg. Er is hier altijd ruimte voor een geintje of iets persoonlijks. Wat ook een leuk detail is: mijn zoon werkt sinds een jaar óók bij De Rooy. Hij treedt in mijn voetsporen en gaat steeds meer richting de planning. Dat is toch fantastisch? Eens kijken of hij hier over 25 jaar ook nog rondloopt.”

Word jij helemaal enthousiast van Henri zijn verhaal? Kom ook bij ons werken! Bekijk het hier overzicht van onze openstaande vacatures.