Hoe het is om te werken bij ons bedrijf? Dat vertellen onze harde werkers je het beste zelf. Marcel de Beer werkt al zeventien jaar bij De Rooy. Hij begon als transportplanner en is inmiddels uitgegroeid tot onze kostenanalyse-expert. Stilzitten? Dat woord kent hij niet, voor hem duurt een dag niet lang genoeg. Benieuwd hoe zijn werkdag eruitziet? Wat De Rooy volgens hem speciaal maakt én wat hij graag doet in zijn vrije tijd? Lees het hier.

Direct een wederzijdse klik

Na zijn studie Logistiek Management, begon Marcel bij een transportbedrijf in Helmond: “Ik werkte daar dik tien jaar. Doordat het een kleinschalig bedrijf was, deed ik veel diverse dingen: van de planning en archivering tot de facturatie en personeelszaken. Na die tien jaar bereikte de eigenaar een mooie leeftijd en verkocht hij het bedrijf. Hierna kwam ik via een uitzendbureau bij De Rooy terecht. Tijdens het eerste gesprek was er direct een wederzijdse klik. De rest is geschiedenis.”

Marcel startte bij ons als planner, maar groeide al snel door naar Hoofd Voertuigdocumenten en de afdeling Kostenanalyse: “Ik ben altijd al sterk met cijfers geweest. Tijdens mijn functie als planner kwam ik erachter dat we 10% van onze brandstof konden besparen! De Rooy was benieuwd wat ik nog meer in petto had. Zo begon ik, samen met een collega, de afdeling Voertuigdocumenten en Kostenanalyses.”

Calculeren en analyseren

Marcel houdt zich bezig met diverse werkzaamheden: “Zo bepalen we precies hoeveel brandstof een wagen nodig heeft en houden we controle op afwijkingen. Daarnaast regelen we alle voertuigdocumenten, denk aan: vergunningen, vrachtbrieven, administratie en CRM-verwerking. Onze afdeling scant en archiveert alle documentatie van de chauffeurs. Doen we dit niet? Dan krijg je grote problemen met schadeclaims of andere onvoorziene situaties.

Stressbestendigheid is echt een must op onze afdeling: het is hollen of stilstaan. Je krijgt continu wagonladingen met documenten binnen, die je in een bepaalde tijd moet afronden. Vaak gaat het om ladingen met wagens die tonnen waard zijn, dus fouten kunnen we ons niet permitteren.”

Een bezige bij die Marcel én niet alleen op de werkvloer. Zo is hij vroeger brandweerman geweest en is hij momenteel eigenaar van een muziekcafé in Helmond: “Voor mij mag er 48 uur in een dag zitten. Ik slaap niet veel, zonde van mijn tijd. Ik run inmiddels al 10 jaar een rijkserkend poppodium in Helmond. Uitgaan heb ik altijd leuk gevonden en binnen het café houd ik mij ook bezig met kostenanalyses. Ik kijk altijd hoe het beter kan, dat vind ik superleuk om te doen! Ook ben ik voorzitter van de wijk Helmond-Centrum. Ik draag mijn woonplaats echt een warm hart toe.”

Rot in het vak

Waarom zijn functie na jaren nog steeds uitdagend is? “Een dag is zo divers: de basis van alles wat we doen is rekenen. Toch is het voor elk doel weer anders, ik vind het geweldig om hier kloppende Excel-lijsten voor te maken. Voor mij voelt het bijna als Jigsaw-puzzel. We werken altijd met integere data. Werk je met foute data? Dan kloppen je rapporten en analyses aan het einde van de rit ook niet meer. Het is daarom van belang om altijd scherp en accuraat te werk te gaan.”

Of hij zijn baan snel inruilt? “Nee, juist de vrijheid en afwisseling in deze functie maken het mijn droombaan. Ik heb voor langere tijd de functie zelf ingevuld. Hier zijn nooit aanpassingen op geweest. Die vrijheid koester ik heel erg. Daarnaast is het fijn dat we een vrij platte organisatie hebben, ik mix altijd een stukje privé met werk. De gesprekken met mijn collega’s gaan niet alleen over ladingen, vrachtbrieven en rapportages, ook over persoonlijkere onderwerpen.”

En ben je na 17 jaar uitgeleerd bij een bedrijf? “Nooit. Ik zoek altijd naar verbeteringen en optimalisaties. Mensen doen dingen vaak al jaren op dezelfde manier, ik kijk altijd hoe het nog een stuk beter kan.”

Word jij helemaal enthousiast van het verhaal van Marcel? Kom ook bij ons werken!
Bekijk het hier overzicht van onze openstaande vacatures.