Hoe het is om te werken bij ons bedrijf? Dat kunnen onze harde werkers je het best zelf vertellen. Senior controller Jeroen Martens werkt al dertien jaar bij ons. Dus als íemand kan vertellen hoe het er hier aan toe gaat, is hij het! Hoe kwam Jeroen bij ons terecht? En wat maakt De Rooy voor hem speciaal? Hij vertelt het ons graag.  

Wereldreis

In 2009 kwam Jeroen via een kennis bij ons terecht. Maar hoe zag zijn leven er daarvoor uit? Jeroen: “Ik werkte ruim vijf jaar voor Essent, toen mijn vrouw en ik in 2007 besloten om op wereldreis te gaan. Een vriend inspireerde ons en voordat we het wisten waren de banen opgezegd en zaten we in het vliegtuig.

We zagen zóveel van de wereld: Zuidoost-Azië, Australië, Nieuw-Zeeland, Peru, Bolivia en nog veel meer. Het was een droom en geeft mij een zekere relativering. We kunnen ieder moment onze tassen pakken en op pad gaan.”

Senior controller

Na zijn terugkomst kwam hij, na een paar maanden bij Essent, in aanraking met ons. “Ik werd gewezen op de vacature senior controller bij De Rooy. Mijn voorganger ging een jaar later met pensioen. Als een organisatie zo’n overdracht een jaar lang voorbereid, zit daar een zekere visie achter.

Tegen mijn eigen verwachting in was ik gelijk enthousiast over de functie. De werkzaamheden zijn heel breed en dat past bij mij. Ik studeerde weliswaar bedrijfseconomie, maar volgde bijvoorbeeld ook vakken als psychologie en groepsdynamica.”

Corona

“Mijn functie is al dertien jaar hetzelfde, maar mijn werkzaamheden zijn ieder jaar anders. Er komt steeds een nieuwe uitdaging om de hoek kijken, bijvoorbeeld door veranderende wetgeving of zoiets als corona. Toen stonden plotsklaps bijna 90% van onze auto’s stil.

Wat doe je dan? Snel schakelen! Denk aan betalingen stopzetten, de Belastingdienst inschakelen, regelingen treffen en subsidie aanvragen. En dat voor een bedrijf met ruim 600 werknemers en activiteit in meerdere landen; dan moeten dus wel even de schouders eronder.”

Werken bij De Rooy

Als senior controller maakt Jeroen bedrijfseconomische analyses en rapportages. “Ik geef gevraagd én ongevraagd advies en werk regelmatig scenario’s uit. Zo veranderde er recent een wetgeving rondom de verloning voor chauffeurs in Polen.

De wetgeving werd een paar dagen voor ingangsdatum geratificeerd. Gelukkig hadden wij al zo veel mogelijk informatie weten te vergaren via onze lokale adviseurs en concullega bedrijven. Welke oplossingen zijn er? Wat betekent dit voor het bedrijf en wat betekent dit voor de chauffeurs? Gelukkig zit de flexibiliteit en het snelle schakelen er bij De Rooy echt in. Het is niet bureaucratisch, iedereen heeft een ‘can do’-mentaliteit en daarom bevalt het hier gewoon ontzettend goed.” 

Dakar en Team De Rooy

“We zijn gewoon écht een goede logistiek dienstverlener. We staan goed aangeschreven in de markt, regelen het snel voor je en tegen een concurrerend tarief. Als ik in deze branche begin over De Rooy, weet iedereen meteen wie we zijn. Dat komt natuurlijk ook door onze deelname aan de Dakar. De Dakar-rally was altijd al een passie van mij en Jan de Rooy was vroeger mijn grote idool. Dus het is fantastisch om hier nu te werken!

Een aantal jaar geleden vond de Dakar-dag plaats voor alle werknemers en internationale chauffeurs. We kregen de kans om mee te rijden in een Dakar-truck, speetboten en jetski’s uit te proberen en als afsluiter was er een geweldige barbecue. Als er wordt gefeest bij De Rooy, dan feesten we hárd!”

Eén grote familie

Dat klinkt alsof het ook nog eens gezellig is om te werken bij De Rooy? Jeroen: “Dat is ook zeker zo! Collega’s gaan vriendschappelijk met elkaar om en het zijn allemaal goede mensen. We wandelen bijvoorbeeld iedere dag samen in de lunch, óók als het regent. Het is relaxt en informeel. Daarnaast staat samenwerken en elkaar helpen hier op nummer één.

Dat zag je ook toen de oorlog in Oekraïne uitbrak. In een paar dagen tijd is er een gigantische inzamelingsactie opgericht en kwamen er overal vrijwilligers vandaan. Er zijn uiteindelijk acht trailers vol hulpgoederen naar Oekraïne gebracht; dat maakt mij trots. Het is net één grote familie, inclusief onze klanten en relaties.”

Vacatures

“Ik kan het aanraden om bij ons te komen werken, maar je moet er wel een bepaald type mens voor zijn. Als je voor iedere beslissing regels, handboeken en protocollen nodig hebt, dan pas je hier misschien niet. Maar vind je de vrijheid om dingen op te pakken en te optimaliseren juist leuk en uitdagend? Dan is het een fantastisch bedrijf om voor te werken!”

Lees hier meer over onze openstaande vacatures.